20 March 2012

CATATAN SEMALAM

Hampir sebulan saya tiada kesempatan untuk mencoret di blog ini. Oleh kerana kesibukan dengan kerja dan terpaksa travel ke beberapa buah negeri. Walau bagaimanapun bukan bermakna ruangan ini di tinggalkan terus.

Hari demi hari banyak isu yang dimainkan oleh pembangkang dan perang cyber berlaku diantar kedua belah pihak. Bila dan hujan, itu tandanya musim banjir dah tiba. Namun kehangatan isu dan PRU-13 semakin hangat. Ketika inilah 'YB Kontrak' mula turun padang untuk mencari 'tiket' bagi PRU akan datang. Dan masa inilah juga ramai 'Orang baik hati' maklumlah nak melobi nak jadi calon atau 'YB Kontrak'. Musim bahagi kain pelikat dan hamper dah tiba. Masa inilah rumah yang hampir menyembah bumi dibaiki, warga emas yang uzur sejak sepuluh tahun dulu dikunjungi oleh 'YB kontrak'. Wahai YB...kenapa menjelang PRU baru nak melawat rakyat yang bekerja keras untuk kamu dahulu.

Bagi yang melobi nak jadi calon tu, apakah matlamat anda untuk rakyat?rela jadi hamba rakyat?Jangan jadi calon semata-mata untuk mengejar Glamour je. Kalau anda jadi YB untuk mengumpul harta tiada maknanya..Pikul lah amanah yang diberikan. Ingat pesan emak. Pikul amanah yang diberikan rakyat. 

bagi 'YB Kontrak' jangan lupa ye kalau menang lagi, jangan sibuk dengan hal sendiri, maklumlah YB.

No comments:

Post a Comment